Groentrends 2019

Groentrends 2019

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2019, zowel in het interieur als in de tuin? Bloemenbureau Holland stelde traditiegetrouw samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. Doe ideeën op en beleef alvast de nodige voorpret voor komend tuinseizoen.

Trend 1: Zachte landing

De wereld wordt steeds drukker, chaotischer en harder. We fleuren daarom des te meer op van een vriendelijk gebaar en zachte materialen en kleuren. Denk aan harmonieuze pasteltinten, extra grote kussens met breisels en borduursels en planten met aaibare bladeren, vetplanten, mossen en pluizige grassen waarmee u een comfortabele en rustige oase creëert. Ook romantische planten met heel kleine bloemen, zoals gipskruid en vogelmelk of zuiderwindlelie, passen in dit plaatje.

Inspiratie zachte landing

Trend 2: Nieuwe grenzen

De techniek neemt een hoge vlucht. We kunnen met slimme apparaten zelfs onze planten verzorgen. Futuristische, geometrische vormen gecombineerd met metallic en iriserende effecten, grafische dessins en koele pasteltinten naast allerlei paarstinten. Vervreemdende vormen horen er ook bij, net als opvallende exotische planten als venusvliegenvangers, de bekerplant en amarant. Fris, helder en energiek is het resultaat.

Inspiratie nieuwe grenzen

Trend 3: Duurzame elementen

Nepnieuws. We worden er moe van. We willen eerlijk, puur en overzicht. Tuinen met een duidelijke structuur, sobere interieurs met gerecyclede materialen en grote bladplanten en planten in hangmanden of -potten die naar beneden bungelen. Donkere, natuurlijke kleuren, organische vormen en droogbloemen horen ook bij dit thema. Net als onverwachte, samengestelde materialen, zoals gerecycled beton met schelpen. Kies hierbij voor wit, blauw en roodbruin bloeiende planten.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Sint Truiden wensen u een heel mooi en fleurig 2019!

 

©Mooiwatbloemendoen Mooiwatplantendoen