bladvlekkenziekte

bladvlekkenziekte

Heeft de bladvlekkenziekte uw planten bereikt? Of weet u het misschien niet helemaal zeker? Wij geven u graag informatie over hoe u deze plaag kunt herkennen en bestrijden. Of kom even gezellig langs in ons tuincentrum. Wij lossen uw probleem op!

Heeft mijn plant de bladvlekkenziekte?

Uw plant ziet er anders uit dan normaal, maar hoe weet u nu of het de bladvlekkenziekte is die dit veroorzaakt? Let op de volgende zaken:

  • Gele vlekjes op de bladeren van uw planten. Vlekken kunnen echter ook wijzen op andere plantenziektes, dus het is noodzakelijk om even wat beter te kijken.
  • De vlekken die worden veroorzaakt door bladvlekkenziekte gaan van groen naar geel, daarna worden ze bruin en uiteindelijk zwart. De vlekken kunnen er ook een beetje rood uitzien.
  • Bladvlekkenziekte kan voorkomen op bijna alle soorten planten: van granen tot kruiden en gewassen. De kans is dus groot dat u met deze ziekte te maken heeft.
  • De vlekken zijn meestal rond, maar ze kunnen ook andere vormen aannemen.

Als de bladvlekkenziekte doorzet, sterft uw plant af. Het is dus heel belangrijk dat u deze ziekte zo snel mogelijk aanpakt! Wacht niet langer en begin vandaag nog.

Wat is bladvlekkenziekte eigenlijk?

Bladvlekkenziekte wordt veroorzaakt door schimmels. Op steeds meer bladeren zullen vlekken ontstaan, totdat de hele plant onder de vlekken zit. Vervolgens verdwijnen stukken van de bladeren. In het voorjaar verdorren jonge bladeren en scheuten wanneer de plant is aangetast met bladvlekkenziekte. Als een boom last heeft van deze ziekte, dan kan de boom er vaak nog wel bovenop komen. Wordt de boom jaren achter elkaar besmet, dan sterft deze na verloop van tijd ook af.

Bladvlekkenziekte gesignaleerd?

Preventie en bestrijding

Het is lastig om bladvlekkenziekte te bestrijden als het eenmaal is gesignaleerd, dus preventie is eigenlijk beter. Hier zijn verschillende middeltjes voor te koop. Vraag ernaar in ons tuincentrum! Is uw plant toch besmet geraakt met de bladvlekkenziekte? Volg dan het volgende stappenplan:

  • Knip alle besmette bladeren en scheuten weg en vernietig deze. U kunt ze bijvoorbeeld verbranden. Gooi dit afval NOOIT op de composthoop! Dan kan de ziekte uw hele tuin aantasten.
  • Koop een bestrijdingsmiddel in ons tuincentrum. Meng het middel met water en sproei het vervolgens over uw planten heen.
  • Vergeet niet om ook het afgevallen blad te vernietigen. Anders zal de schimmel gemakkelijk de winter overleven.

Als u dit stappenplan aanhoudt, zal uw plant snel verlost zijn van deze nare plantenziekte en heeft de bladvlekkenziekte geen kans meer om de rest van uw tuinplanten aan te tasten.

Bladvlekkenziekte ver stadium

Kom langs in ons tuincentrum voor meer informatie over de bladvlekkenziekte

Heeft u het idee dat uw plant besmet is geraakt met de bladvlekkenziekte? Neem dan een foto mee naar ons tuincentrum. Wij nemen graag even de tijd om samen met u uit te vinden of het echt om de bladvlekkenziekte gaat. Als het een andere plaag is, kunnen we u waarschijnlijk ook wel verder helpen. Op het gebied van plaagbestrijding zijn wij namelijk een echte expert. Kom snel bij ons langs en raak uw plaag kwijt!